Hihome Zigbee/Wi-Fi Gateway toevoegen

Om Zigbee apparaten en sensoren aan je huis toe te voegen, is een Zigbee Gateway nodig. Onderstaand tonen wij hoe je eenvoudig de Hihome Zigbee WiFi Gateway toevoegt.

1. Open de Hihome Smart App en klik op "+" of Apparaat toevoegen.

2. Kies op "Auto Scan" op het scherm. De Hihome Smart App zal zoeken naar apparaten die zich in de koppelmodus bevinden en klaar zijn om te koppelen.

3. Zorg ervoor dat de Zigbee WiFi Gateway in koppelmodus staat. Wanneer de gateway van spanning wordt voorzien als deze uit de doos komt, dan zal de blauwe LED continu branden en de groene LED knipperen. Dit geeft aan dat de gateway in koppelmodus staat. Knippert de groene LED niet en is de blauwe LED niet aan, reset de gateway dan door de knop 5 seconden ingedrukt te houden. Na loslaten zal de gateway opnieuw opstarten in de koppelmodus. Bevestig dan dat de groene LED knippert (2x per seconde) en de blauwe LED continu brandt.

4. Zodra het apparaat gevonden is zal deze worden weergegeven.

5. Klik op Volgende en doorloop de activatie. Het kan zijn dat je gevraagd wordt het WiFi netwerk en wachtwoord te bevestigen. Zorg ervoor dat je smartphone ten tijde van het koppelen met het WiFi netwerk verbonden is waarmee je het slimme apparaat wil verbinden. LET OP! Dit moet een 2.4Ghz only WiFi netwerk zijn. Slimme apparaten werken niet met 5Ghz WiFi netwerken en gebruik in combinatie met dual-band WiFi netwerken geeft vaak problemen. Voor een toelichting, lees dit artikel: https://support.hihome.eu/article/21-hihome-producten-en-2-4ghz-en-5ghz-wi-fi-netwerken

6. Pas eventueel de naam van het apparaat aan.

7. De Zigbee Gateway is klaar om Zigbee sub-apparaten toe te voegen.