Hihome Smart Wi-Fi GEN.2 apparaat toevoegen

Sinds 2021 zijn veel Hihome apparaten voorzien van een GEN.2 chipset. Deze chipset is naast WiFi voorzien van een Bluetooth module. Deze Bluetooth module is bedoeld om snel en vrijwel automatisch te koppelen. Het is wel nodig om op de smartphone waarmee de koppeling wordt geïnitieerd, de Bluetooth voorziening ingeschakeld te hebben.

Ook is het essentieel dat de smartphone ten tijde van het koppelen, verbonden is met hetzelfde WiFi netwerk als het doel netwerk voor het te koppelen apparaat.

1. Open de Hihome Smart App en kies "+" of apparaat toevoegen

2. Zorg dat het toe te voegen apparaat zich in de koppelmodus bevindt. Volg hiertoe eventueel de specifieke instructies om het apparaat te resetten.

Een Hihome Slimme stekker in de koppelmodus geeft een snel knipperende LED. Een Hihome Slimme LED lamp in de koppelmodus zal snel knipperen. Het te koppelen apparaat zal automatisch herkend worden.

3. Zodra een koppelbaar apparaat gevonden wordt, zal bovenstaand scherm te zien zijn. Kies vervolgens om te voegen.

Klik op de "+" op het gevonden apparaat toe te voegen. Het kunnen ook meerdere apparaten zijn.

4. Zorg ervoor dat je smartphone ten tijde van het koppelen met het WiFi netwerk verbonden is waarmee je het slimme apparaat wil verbinden. LET OP! Dit moet een 2.4Ghz only WiFi netwerk zijn. Slimme apparaten werken niet met 5Ghz WiFi netwerken en gebruik in combinatie met dual-band WiFi netwerken geeft vaak problemen. Voor een toelichting, lees dit artikel: https://support.hihome.eu/article/21-hihome-producten-en-2-4ghz-en-5ghz-wi-fi-netwerken

5. Vervolgens zal het apparaat gevonden worden en toegevoegd aan je huis.

6. Je kunt nu eventueel de naam van het apparaat aanpassen en toevoegen aan een kamer. Bijvoorbeeld: Schemerlamp woonkamer