Apparaten inschakelen op basis van zonsopgang of ondergang

Het kan heel handig zijn om alle lampen in je huis of in een kamer automatisch te laten inschakelen. Uiteraard kun je een vast tijdstip voor inschakeling bepalen voor een apparaat of groep maar het kan wenselijk zijn dit tijdstip te laten aanpassen aan het seizoen. Bijvoorbeeld op basis van het dagelijks wisselende tijdstip van zonsondergang.

In onderstaand voorbeeld laten wij zien hoe je dit kan instellen. Wij nemen als doel dat de groep lampen met de naam Desk, automatisch inschakelen, 30 minuten voor zonsondergang. Belangrijk is dat er in de Hihome App een locatie is ingesteld aangezien de locatie bepalend is voor het automatisch bepalen van het tijdstip van zonsondergang, per dag.

1. Kies in het hoofdscherm voor Scene.

2. Kies "+" om een automatisering toe te voegen of Scene maken

3. In dit voorbeeld willen we inschakelen op basis van tijdstip van zonsopgang, dus kiezen we voor de categorie Als het weer verandert.

4. Vervolgens selecteer je Zonsopkomst/Zonsondergang.

5. Selecteer Zonsopkomst.

6. Kies het aantal minuten voor of na zonsopgang.

7. Nu zie je een bevestiging van je instelling en kiest Dan voor een aktie.

8. Vervolgens kies je het er op het ingestelde moment moet gebeuren. In dit voorbeeld kiezen we "Control Single Device" en kies het betreffende apparaat.

9. Nu kies je welke handeling er moet plaatsvinden, in dit voorbeeld moet de lamp worden uitgeschakeld. Sla dit op.

10. Nu zie je een overzicht van de slimme automatisering.

11. Geen je Scene een naam en sla dit op.

12. Vanaf nu gaat de Buitenlamp vanzelf uit op het tijdstip van zonsopkomst en zal gedurende de tijd steeds aanpassen o.b.v. de wisselende tijd.