Verbinding met Smart Plug wordt onverwacht verbroken

In uitzonderlijke gevallen kan het gebeuren dat de verbinding met een Smart Plug wordt verbroken. Soms herstelt de verbinding zich, soms niet.

Deze verbreking van de verbinding heeft meestal een van deze twee redenen en beide hebben te maken met het Wi-Fi-netwerk.
De afstand tussen de Wi-Fi-router en de stekker is te groot. Hierdoor is het signaal te laag en wordt de verbinding soms verbroken. Om dit op te lossen raden wij aan om de afstand tussen de Wi-Fi router te verkleinen, het signaal te versterken of het Wi-Fi kanaal te wijzigen. Zie hiervoor de handleiding van de router.
Sommige Wi-Fi-routers zenden een SSID met dezelfde naam (netwerknaam) uit op zowel 2,4GHz als 5GHz. Zie dit artikel voor oplossingen.

https://support.hihome.eu/article/21-hihome-producten-en-2-4ghz-en-5ghz-wi-fi-netwerken